T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / ÇİĞLİ - Büyükçiğli İlkokulu

FATMA BALCI - MÜDÜR YARDIMCISI

e posta: 714974@meb.k12.tr

 

06/09/2022 tarihinde okulumuzda müdür yardımcısı olarak göreve başladı.

GÖREVLERİ:

1-Okulun; bina, tesis, araç, gerecinin düzen, temizlik, bakım ve korunması ile her an kullanıma hazır durumda bulundurulmasını sağlamak; okulun genel temizliği ile ilgili yakından ilgilenmek, okul personeline rehberlik etmek.

2-Herhangi bir sebeple öğretmeni derse gelememiş olan sınıfların planlı bir şekilde  doldurulmasını sağlamak.

3-Nöbet tutmak, öğretmen nöbet işlerinin düzenli bir biçimde yürütülmesini sağlamak aylık nöbet çizelgesini hazırlayarak müdürün onayına sunmak. 

4-Okulun personelinin devam-devamsızlık defterini günlük olarak işlemek. 

5-Okul ile ilgili verilen MEBBİS, E-Okul v.b tüm şifreleri usulüne uygun kullanmak ve kesinlikle başkaları ile paylaşmamak.Mebbis ve e okul iş ve işlemlerini yürütmek.

6-Okulun yazışmalarını, elektronik posta dahil tüm, posta, kargo, iletişim iş ve işlemlerini takip etmek.Ayrıca Kurumun yapacağı her türlü gönderi(kargo, mektup, davetiye dağıtma v.b.) iş ve işlemleri mevzuata göre  yürütmek,yazışmaların tebliğ tebellüğünü sağlamak.

7-Okulun iş ve işlemleri ile ilgili gerekli tüm istatistikleri tutmak ve bu husustaki yazışmaları yapmak. Ayrıca ilgili makamlara gönderilen tüm rapor ve istatistiki bilgileri derleyip düzenlemek ve zamanında ilgili yerlere gönderilmek üzere okul müdürüne sunmak,

8-Okulun telefon, faks, elektrik, internet, su, fotokopi v.b tüm kaynak araç ve gereci kullanırken azami derecede tasarrufa riayet etme ve israftan kaçınmak.Gizliliğe riayet etmek.

9-Kendisine verilen bilgisayar, yazıcı v.b araç gereci amacına uygun kullanma ve kesinlikle başkasına kullandırmamak.      

10-Okulda kullandığı bilgisayara şifre koyma ve virüs gibi istenmeyen zararlılara karşı kesinlikle bilgisayarına başkalarına ait harici bellekleri takmamak.

11-Mesai bitiminde okuldan ayrılmadan önce gerekli kontrolleri yapmak,

12-Okul kantini ve anasınıfları ile ilgili iş ve işlemleri mevzuata uygun olarak yürütmek.Ana sınıfının harcamaları ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek.

13-Okul personelinin raporlarını mevzuata uygun olarak izne çevirme işlemlerini yaparak dosyalamak.

14-Tahakkuk  işlemlerini mevzuata uygun olarak yürütmek. 

15-Ek ders iş ve işlemlerini mevzuata uygun olarak yürütmek. Personelin özlük, kademe derece terfi onayları ile maaş iş ve işlemlerini yürütmek.

16-KBS ve Taşınır Mal iş ve işlemlerini yürütmek. Okul servis araçları ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek.

17-Sınıf defterlerini kontrol ettikten sonra okul müdürü adına imzalamak.

18-Okul gezileri ile ilgili iş ve işlemleri mevzuata uygun olarak yürütmek; gezilerle ilgili okul müdürlüğünce hazırlanan açıklamalara ve konu ile ilgili formların ilgili öğretmence doldurulduktan sonra kontrol etmek, imzalamak ve okul müdürünün onayına sunmak.

19-1., 2.,3.,4. Sınıf ders defterlerinin ve planlarının kontrolü 

20-Öğrencilerin kayıt kabul işlemlerinin eksiksiz yürütülmesini sağlamak

21-Egzersiz çalışmaların devam, takip ve incelenmesi.

22-Sivil savunma hizmetlerini mevzuatına uygun bir biçimde yürütmek, ilgili kuruluşlarla iş birliği yapmak ve her türlü tehlikelere karşı gerekli güvenlik önlemlerini almak ve konu ile ilgili planları hazırlayarak ve kurum müdürünün onayına sunmak.

23-Okul sütü, kuru üzüm v.b tüm yiyecek-içecek ve muhtelif araç-gereçlerin mevzuata uygun bir şekilde öğrencilere dağıtılması ve bir mağduriyetin oluşmaması konusunda gerekli tedbirleri almak.

24-İyep ile ilgili iş ve işlemleri takip etmek.

25-İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek.

26-Okul sağlığı ve Temiz Okul Projesi ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek.

27-Toplantı, komisyon, gezi, kermes, tören ve benzeri sosyal etkinliklerin düzenlenmesinde kendisine  verilen görevleri yerine getirmek           

28-Müdürün bulunmadığı durumlarda okul müdürlüğüne vekalet etmek.

29-Müdür tarafından verilen görevin gerektirdiği diğer görev ve sorumlulukları yerine getirmek.